چادر شب جهاز دختران قاسمآبادی
چادرشببافی یک هنر سنتی باستانی است، در زمان قدیم چادرشب را با پشم و ابریشم میبافتند، اما با گران شدن و کمیاب شدن ابریشم با کاموا هم چادرشب را میبافتند. در زندگی سنتی چادرشب به عنوان چادرکمر زنان روستایی که بیشتر در شالیزارها و زمینهای کشاورزی فعالیت میکردند استفاده میشد، البته در طراحی داخلی خانه روتختی و روبالشی هم استفاده میکردند و در جهاز دختران نوعروس استفاده میشد.
امروزه کاربرد چادرشب مدرنتر شده، به عنوان رومبلی و رومیزی، تولید کیف و طراحی لباس هم استفاده میشود. یک مدل از چادرشب ساده و چهارخونه، مدل دیگر به صورت گل برجسته بافته میشود. که طرح گل برجسته بیشتر در طراحی لباس بکار برده میشود، اما نمونه طرح ساده بیشتر در تولید کیف استفاده میشود که با توجه به سلیقه مشتری و قیمت تمام شده در بازار مشتری دارد.
سالها پیش چادرشببافی کمرنگ شده بود، اما اکنون این هنر در روستا کاملا زنده است و رونق گرفته است پس از ثبت جهانی روستای قاسمآباد جوانان روستا خیلی به آموختن این هنر رغبت نشان دادهاند و با خلاقیت و ابتکاری که دارند، محصولات قابل استفاده و کاربردی زندگی روزمره کنونی تولید میکنند و میفروشند.
هنرمند چادرشبباف، قاسمآباد را منطقهای گردشگری با جاذبههای فرهنگی، تاریخی، طبیعی و صنایعدستی توصیف کرد و گفت: بعد از ثبت جهانی و تحولاتی که در روستا اتفاق افتاد آماده پذیرایی از گردشگران میشدیم که کرونا آمد، و گردشگر خیلی کم به منطقه ما میآید و فروش محصولات چادرشببافی کاهش یافته است، اما اکنون به صورت مجازی و کسب و کارهای آنلاین فروخته میشود.
قاسمآباد یکی از روستاهای شهرستان رودسر از توابع چابکسر در استان گیلان و دارای دو بخش علیا و سفلی است و از محله های کوچکتر بندبن ،پایینمحله ،بالامحله، خانسر، ملک میان ،توسکا محله و سفلی تشکیل شده است، اما اکنون ثبت جهانی چادرشب باعث یکپارچگی و اتحاد و همبستگی همه مردم روستا برای پیشرفت و بهبود قاسمآباد شده است.