۱۲ نکته مهم برای خرید کفش دانش‌آموزان

جامه پوش: یک فیزیوتراپ به تشریح ویژگی‌های یک کفش استاندارد برای دانش آموزان پرداخت.

نوشین افتخاری گفت: پای افراد نقش مهمی در حفظ سلامت بدن و بویژه ستون فقرات دارد، بنابراین باید برای مراقبت از سایر اعضای بدن، مراقبت ویژه ای از پاها داشت.

وی افزود: با توجه به اینکه دانش آموزان مدت زمان طولانی را در مدرسه کفش به پا دارند، بنابراین ضروری است برای حفظ سلامت پای آنها حتما از کفش های استاندارد استفاده شود.

افتخاری در تشریح ویژگی های یک کفش استاندارد، گفت: بهترین نوع کفش برای دانش آموزان کفش های ورزشی هستند، چرا که دانش آموزان تحرک بالایی داشته و این کفش ها برای پای آنها راحت‌تر است.

وی افزود: نکته بعدی جنس کفش است که توصیه در این زمینه خرید کفش های چرم است، چرا که مانند پوست تهویه هوا را در محیط پا برقرار کرده و از تعریق آن جلوگیری می کند، علاوه بر این کفش های چرم به راحتی شکل پا را به خود می گیرند که برای پای دانش آموزان بسیار مناسب است.

این فیزیوتراپ گفت: نکته مهم بعدی پاشنه کفش است که توصیه می شود از کفش‌های با پاشنه یکسره استفاده شود که ارتفاع پاشنه آنها حداکثر دو تا سه سانتی متر باشد، همچنین پاشنه کفش باید منعطف باشد تا فشاری به پا وارد نشود.

افتخاری نکته دیگر در خرید کفش را کفی کفش دانست و گفت: کفی کفش باید قوس پا را کامل پر کند.

این فیزیوتراپ گفت: پنجه کفش هم نباید باریک باشد، چرا که انگشتان را به هم فشرده کرده و به مرور عامل انحراف انگشتان پا خواهد بود، بنابراین پنجه کفش باید پهن بوده و انگشتان در آن راحت حرکت کنند.

وی افزود: نکته بعدی این است که کفش دانش آموزان ترجیحا باید ساق دار باشد و بتواند ساق پا را حمایت کند. همچنین استفاده از کفش های روباز و بنددار و .. توصیه نمی شود.

افتخاری گفت: لایه درونی کفش نیز باید نرم باشد که به راحتی نیروهای جاذبه را جذب کند. سفت بودن این لایه موجب می شود که نیرو از زمین به پا منتقل شده و موجب ایجاد دردهای ستون فقرات و دردهای موضعی شود.

وی افزود: زیره کفش هم نباید نازک باشد، چرا که ضربه و فشار را به پا منتقل می کند.

این فیزیوتراپ تصریح کرد: نکته بعدی هنگام خرید کفش این است که زیرکفش باید نرم بوده و عاج داشته باشد.

افتخاری با اشاره به رشد سریع پا در کودکان گفت: در همین راستا توصیه می شود برای دانش آموزان ابتدایی هرچند وقت یکبار راحتی پا در کفش بررسی شود، چرا که در سن رشد قرار دارند و ممکن است اندازه کفش برای آنها تنگ شود.

وی افزود: پای دانش آموزان در مقطع ابتدایی نرم و منعطف است و اگر کفش تنگ هم باشد آن را می پوشند و به تنگ بودن آن زیاد توجه نمی کنند، بنابراین باید والدین در این زمینه حساس بوده و حتما از فرزندان خود در خصوص راحتی اندازه کفش سوال کنند.

افتخاری با بیان اینکه نکته بعدی زمان خرید کفش است، عنوان کرد: پای افراد هنگام بعدازظهر در بزرگترین اندازه خود قرار دارد، بنابراین توصیه می شود افراد حتما بعدازظهرها را به خرید کفش برای دانش آموزان اختصاص دهند تا کفشی مناسب با اندازه پای آنها خریداری کنند.

این فیزیوتراپ گفت: نکته پایانی هم این است که هنگام خرید کفش برای دانش آموزان از آنها بخواهیم که هردو لنگه کفش را امتحان کنند، چرا که برخی مواقع اندازه یک پا مقداری با پای دیگر متفاوت است. باید هر دو پا در کفش ها راحت باشند و هیچ نقطه ای از پا در کفش نباید احساس تنگی یا فشردگی داشته باشد.

خبر تولید