صنعت چرم سودان؛ ۱۵۰ میلیون ‌دلاری که هدر می‌رود

جامه پوش: هرساله و همزمان با عید قربان، ۱/۵ میلیون قطعه پوست خام در صنعت چرم سودان به دست می‌آید، اما نبود امکانات این ثروت را هدر می‌دهد.

با وجود آنکه در بسیاری از کشورهای عربی و مسلمان‌نشین، هر ساله و پس از پایان عید قربان مقادیر قابل توجهی پوست به دباغخانه‌ها فروخته می‌شود اما در کشور سودان به دلیل نبود دباغخانه‌های مجهز و نبود امکانات لازم، هر ساله بخش زیادی از پوست‌ حیوانات ذبح شده به هدر می‌رود.

امسال و همزمان با عید قربان، دولت سودان جمع‌آوری ۵۰ هزار قطعه پوست از پایتخت این کشور، خارطوم را هدف‌گذاری کرد.

طبق گفته دبیر کل شورای عالی محیط زیست خارطوم، میزان پوست حاصل از ذبح گوسفند در عید قربان در خارطوم بیش از ۱/۵ میلیون قطعه به ارزش ۱۵۰ میلیون ‌دلار برآورد شده است.

این در حالی است که گفته می‌شود در سودان دباغخانه‌های مجهزی وجود ندارد که بتوانند مقادیر بالای پوست را دباغی کنند یا چرم را برای مدت بیش از ۳ سال در انبارهای بزرگ نگهداری کنند.

کارشناسان صنعت چرم در سودان می‌گویند: وضعیت صنعت دباغی چرم امسال نیز همانند سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و رکود بازار و کاهش بازار جهانی چرم خوب نیست.

سال گذشته و پس از پایان مراسم عید قربان،‌ پوست حیوانات قربانی در سودان جمع‌آوری نشد و در نتیجه موجب نابودی و هدررفت پوست خام شد.

امسال نیز به دلیل شیوع کرونا و بارش باران در این کشور در روزهای عید قربان که مانع حمل و نقل پوست از محله‌ها و روستاها شده بود، مقادیر بسیار زیادی از پوست‌ها هدر رفت.

یکی از اعضای بخش چرم و کفش سودان می‌گوید: سودان به عنوان پنجمین کشور در تولید چرم رتبه بندی می‌شود، اما با این وجود، صنایع چرمی نهایی ندارد که بتواند با تولید کفش، کیف و سایر محصولات ارزش افزوده ایجاد کند.

بیشتر پوست تولید شده در سودان توسط تاجران کشورهای سوریه، لبنان، ترکیه و چین با قیمت‌های بسیار ناچیز خریداری می‌شود.

منبع: aljazeera

پسا کروناچرم دباغیچرم سودانخبر نخ و پارچهدباغیدباغی پوستعید قربانکروناموج پنجم کرونا