نمایشگاه شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌ دستی

جامه پوش: شبکه‌ای از شهرهای صنایع‌دستی خلاق از ماه‌ها قبل توسط شورای جهانی صنایع‌دستی در چارچوب اقتصاد خلاق و در پاسخ به آگاهی روزافزون از سهم مقامات محلی، صنعتگران و جوامع در توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی راه‌اندازی شده است.

شهرهایی که مشتاق هستند به‌عنوان شهر جهانی خلاق صنایع‌دستی انتخاب شوند باید تقاضای خود را به دبیرخانه بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌دستی ارسال کنند و مدارک و شواهد موجود که در راهنمای این مجموعه منتشر شده را ارسال کنند.

درخواست‌ها قبل از تصمیم نهایی توسط هیئت WCC توسط یک هیئت مستقل از متخصصان صنایع‌دستی بررسی می‌شوند. اطلاعات مربوط به شهرهای خلاق انتخاب شده در وب‌سایت WCC و وب سایت‌های منطقه منتشر خواهد شد.

بر اساس آمار جهانی، تاکنون ۴۸ شهر و روستا در دنیا به‌عنوان شهر یا روستای جهانی صنایع‌دستی ثبت شده‌اند که ۴۰ شهر در منطقه آسیا و اقیانوسیه، ۶ شهر در آمریکای لاتین و دو شهر در اروپا هستند. با این اوصاف، ایران با ثبت ۱۱ شهر و سه روستای جهانی، با مجموع ۱۴ عنوان شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی، مقام نخست را در میان کشورهای جهان دارد.

شیراز، ملایر، اصفهان، مشهد، روستای خراشاد، روستای قاسم‌آباد، زنجان، تبریز، روستای کلپورگان، لالجین، آباده، میبد، مریوان و سیرجان، 14 شهر و روستای ایرانی ثبت جهانی شده در عرصه صنایع‌ دستی به شمار می‌روند.

طی روزهای اخیر و هم‌زمان با فرا رسیدن ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع‌دستی، نمایشگاه آثار شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی در محل ساختمان مرکزی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برپا شده که به مدت یک هفته ادامه دارد.

در این نمایشگاه آثار شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر علاقه‌مندان، به‌صورت نمادین به نمایش درآمده است.

ازجمله صنایع دستی مرتبط با عرصه‌های پوشاک و نساجی می‌توان به آجیده‌دوزی، ابریشم‌دوزی، بافتنی، بردری‌دوزی، بیلیش‌دوزی، پارچه‌بافی، پتوبافی، پته‌دوزی، پرده‌های نگارین، پشتی‌دوزی، کتیبه‌دوزی، پوستین‌دوزی، ترمه‌بافی، تکه‌دوزی، توربافی، جاجیم‌بافی، چادرشب‌بافی، چاروق، چرم‌سازی، چشمه‌دوزی، چنته‌بافی، چهل‌تکه، چوقا، چیت‌بافی، چیدمان، چیغ‌بافی، حاشیه‌دوزی، حصیربافی، خامه‌دوزی، خورجین‌بافی، خیاطی، دارایی‌بافی، دست‌بند دوستی، دوزندگی، ده‌یک‌دوزی، رشتی‌دوزی، رفوگری، رنگرزی، رودوزی، ریسندگی، زربفت، زیلوبافی، سرمه‌دوزی، سکمه‌دوزی، سوزن‌دوزی، شعربافی، شماره‌دوزی، شمدبافی، قلاب‌دوزی، کفاشی، کلاه مالی، گبه‌بافی، گلابتون‌دوزی، گلیچ‌بافی، گلیم‌بافی، گلیمچه، گل‌دوزی، لحاف‌دوزی، مفرش‌بافی، ملیله‌دوزی، منجوق‌دوزی، نساجی، نمدمالی، نواربافی و ورنی‌بافی اشاره کرد.

پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور در آئین افتتاحیه این نمایشگاه اظهار داشته است که ثبت ملی و جهانی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی، باعث می‌شود تا این شهرها و روستاها بهتر دیده شوند و ظرفیت‌های آن‌ها می‌تواند به شکل بهتری معرفی شود. شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی می‌توانند مقصد گردشگران شوند و هم‌چنین این شهرها می‌توانند به مکانی برای میزبانی از علاقه‌مندان به صنایع‌دستی، دانشجویان رشته‌های هنری، تجار و بازرگانان و گردشگران تبدیل شوند.

علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه تا ۲۶ خرداد فرصت دارند هر روز از ساعت ۸ تا ۱۴:۳۰ به ساختمان مرکزی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی به نشانی خیابان آزادی، جنب بزرگراه یادگار امام مراجعه کنند.

منبع: روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی

خبر طراحی و مدصنایع‌دستینمایشگاه شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌ دستیوزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی