نرخ پوشاک و توان خرید مردم، توازن ندارد

جامه پوش: بازار پوشاک در استان مرکزی با افزایش قیمت‌های سرسام‌آوری روبرو است و به گفته مسئولان اتاق اصناف استان مرکزی قیمت بازار پوشاک و توان خرید مردم توازن ندارد.

این روزها هنوز مجازی یا حضوری بودن مدارس و دانشگاه‌ها مشخص نیست اما با این حال خانواده‌ها به دنبال تهیه البسه و همچنین لوازم التحریر برای فرزندان خود هستند.

یکی از بازارهایی که برخلاف سال‌های گذشته که بسیار پرمشتری بوده و امروز با کسادی و رکود روبرو است بازار پوشاک است که مردم به این بازار رغبت چندانی به دلیل هزینه بالا و مشکلات اقتصادی ندارند.

هم فروشنده و هم خریدار ناراضی از گرانی‌ها

یکی از شهروندان اراکی که پدر خانواده نیز است و بازار سرپوشیده را برای خرید خود انتخاب کرده بود در پاسخ به این که چه میزان توانسته البسه مورد نیاز خود را تهیه کند گفت: قیمت‌ها به شکل عجیبی گران شده و با توجه به توان مالی خانواده‌ها مشکلاتی برای ما به وجود آمده به طوری که خانواده ای مثل خانواده من که 3 فرزند دانش آموز و دانشجو دارم بار هزینه‌ای سنگینی تنها خرید پوشاکشان بار می کند.

بانوی اراکی دیگری که مراکز خرید در هسته مرکزی اراک را برای خرید انتخاب کرده گفت: قیمت پوشاک بسیار بالا است و ما که فرزند دانشجو داریم ناگزیریم برای فرزندانمان به هرحال لباس مناسب تهیه کنیم ولی قیمت برخی لباس‌ها به شکل عجیبی گران است.

وی ادامه داد: خانواده‌ای مانند ما که یک فرزند داریم برای تهیه لوازم مورد نیاز تحصی و امثال آن برای فرزندمان با مشکل روبرو هستیم و این وضعیت برای خانواده‌های پرجمعیت‌تر قطعا سخت‌تر خواهد بود.

یکی از کسبه پوشاک در بازار اراک درباره وضعیت فروش و گرانی قیمت‌ها گفت: بازار معمولا قیمت‌ها به نسبت ارزان‌تر است هرچند گاهی قیمت کالایی برابر یا بیشتر از برخی مراکز فروش است اما با این حال گرانی باعث شده تا رغبت مردم برای خرید حتی در مجموعه بازار تاریخی و سرپوشیده اراک به شدت کاهش یابد.

وی اضافه کرد: این گرانی سبب شده برخی از کسبه کار را رها کنند یا از حوزه توزیع و فروشندگی بروند یا از توزیع پوشاک به حرفه و شغل دیگری روی آورند راکه مردم توان خرید پوشاک گران قیمت را ندارند.

گلایه شهروندان از قیمت‌ها بهانه‌ای شد تا به سراغ اتاق اصناف برویم و دلیل این گرانی و وضعیت قیمت‌ها را جویا شویم، موضوعی که “جمشید زند” رئیس اتاق اصناف استان مرکزی درباره آن گفت: ما هم معتقدیم در بخش صنایع نساجی و پوشاک با یک افزایش قیمت سرسام آوری روبرو هستیم که مشکلاتی هم برای مردم به وجود آورده است.

وی افزود: بازار منسوجات، پوشاک و نساجی این گرانی را درحالی تحمل می‌کند که باید بگویم یکی از محل های صادرات حوله کشورمان “عراق” بوده، امروز ترکیه در این کشور کارخانه زده و عراقی‌ها اعلام می‌کنند حوله نیاز دارید با قیمت کمتر از خودتان به شما می‌فروشیم دلیل این بحث هم گران بودن تولید در کشور بوده و هزینه ها برای تولید در کشور بالا است.

زند بیان کرد: ما در ماه‌های اخیر در بخش نساجی و پوشاک شاهد افزایش قیمتی تا بیش از 100 درصد بوده‌ایم که همین امر علتی شد تا با پایین آمدن توان خرید، مصرف مردم هم کاهش یابد، از طرفی برخی از پوشاک‌فروش‌ها در استان از گردونه توزیع خارج شده‌اند و کسب خود را رها کرده‌اند.

رئیس اتاق اصناف بیان کرد: 2 موضوع بازار را تنظیم می‌کند، یکی رقابت و یکی عرضه و تقاضا که متاسفانه در بخش پوشاک و منسوجات و نساجی شاهد رقابتی بودن بازار نیستیم چراکه قیمت شده تولید داخلی بالا است و واردات هم نیست که تولیدکننده مجبور شود در خط تولید خود تغییر کند و هزینه تولید را کاهش دهد از طرفی در عرضه و تقاضا هم به دلیل این گرانی ها مشکل داریم.

زند خاطرنشان کرد: به عنوان متولی اصناف عرض می‌کنم امروز در بازار در پارچه مبلی و امثالهم مشکل داریم باید برای کاهش هزینه‌ها، افزایش راندمان تولید و کم کردن هزینه تمام شده تولید یک جنس اقدام کرد.

منبع:تسنیم

بازار اراکتورمجمشید زندخبر تولیدعراقگرانی پوشاکنساجی