جامه پوش: سفیدشویی فرآیندی است که با استفاده از یک ماده سفید کننده اکسایشی قوی انجام می گیرد. ماده سفید کننده می تواند هیپوکلریت سدیم (sodium hypochlorite) یا پرمنگنات پتاسیم (KMnO4) باشد. یکی از دلایل مهم انتخاب روش های سفید شویی توسط خریداران این است که با استفاده از آنها می توان انواع جلوه های کمرنگ شدگی را بر روی لباس ها به وجود آورد.
سفید شویی را می توان با استفاده از روش های زیر انجام داد:
برای سفید شویی لباس های جین می توان از سنگریزه ها استفاده کرد؛ این حالت کاملاً به ته رنگ مد نظر خریدار بستگی دارد. در این روش سفید شویی از یک ماده سفید کننده اکسایشی قوی مانند هیپوکلریت سدیم یا پرمنگنات پتاسیم (KMnO4) استفاده می شود.
معمولاً استفاده از یک ماده شیمیایی سفید کننده باعث می شود تا تغییر رنگ مشهودتر باشد که این موضوع به قدرت محلول های سفید کننده مورد استفاده بستگی دارد. در ضمن این کار به دما و زمان روش عمل آوری هم وابسته است.
در این فرآیند گاهی اوقات یک اثر زردی به وجود می آید که می توان با شستشوی مناسب با مواد سفید کننده آن را به حداقل رساند. در اینجا دو بار آبکشی برای شستن ماده سفید کننده از سطح لباس ها کافی است.
نهایتاً باید فرآیند خنثی سازی انجام شود تا ماده سفید کننده کاملاً خنثی گردد. در این حالت برای خنثی کردن ماده سفید کننده لباس ها از سدیم متا بی سولفیت یا هیپو سدیم (sodium hypo) بهره گرفته می شود.
پاره ای از مزایای سفید شویی عبارتند از:
- با کمک روش های سفید شویی می توان جلوه های خاصی را بر روی لباس ها ایجاد نمود.
- سفید شویی باعث افزایش زیبایی لباس ها می شود.
- خریداران به راحتی جذب لباس هایی می شوند که با این روش شسته شده اند.
- تقاضای زیادی از سوی نسل جوان برای لباس هایی که با این روش شسته شده اند، وجود دارد.
به برخی از محدودیت های سفید شویی در زیر اشاره می گردد:
- باعث ایجاد یک اثر زردی بر روی لباس ها می شوند.
- برای سلامتی انسان بسیار مضر هستند.
- سایه رنگ ایجاد شده با این روش ها بر روی لباس ها گاهاً بسیار متغیر است.
- کنترل روند کاری سفید شویی بسیار دشوار است.
- در این روش ها برای عمل آوری به مواد ضد کلر نیاز است.
- سفید شویی باعث خوردگی لباس ها می گردد.
- پسماندهای ناشی از روش های سفید شویی یکی از منابع ایجاد آلودگی های زیست محیطی به شمار می آیند.منبع: Garments Merchandising