جامه پوش: لباس و پوشش یکی از احتیاجات اساسی مردم بوده و هست. بشر موجودی تنوعطلب است و تلاش میکند پوششهایی با طرحها و رنگهای مختلف را برای خودش انتخاب کند. این امر موجب شده است که در دهههای اخیر شاهد شکلگیری صنعت مد و لباس باشیم.
صنعت مد و لباس، صنعتی پر طرفدار در سطح جهان به حساب میآید و همگان خواسته یا ناخواسته آن را رصد میکنند بنابراین تاثیرگذاریاش روی سطح جوامع انسانی حتمی است.
امروزه مسئولان کشورهای مختلف جهان متوجه شدهاند که میتوانند با استفاده از ظرفیتهای صنعت مد و لباس فرهنگ و هنر جامعهشان را نه تنها به مردم کشور خودشان بلکه به جهانیان معرفی کنند.مسئولان کشور ما نیز به این مهم دست یافتهاند و میدانند که برای ترویج فرهنگ ایرانی و اسلامی باید اهمیت بیشتری به صنعت مد و لباس بدهند اما آنها دیدهاند و میبینند که بازار لباس آنچنان که باید و شاید در دست طراحان داخلی نیست.
رفیعه رازبانی، طراح لباس که در ۵دوره جشنواره مد و لباس جایزه گرفته است، درباره وضعیت فعلی مد و لباس در کشورمان گفت: به نظر من در ۱۰سال اخیر صنعت مد و لباس کشورمان تنوع طراحی داشته است. برگزاری جشنواره مد و لباس که کار طراحان داخلی لباس را معرفی میکند، تاثیر بسزایی در وضعیت مد و لباس کشورمان داشته و دارد البته این جشنواره سال گذشته به دلیل همهگیری کرونا برگزار نشده بود که خوشبختانه امسال این اتافق در برج میلاد رخ داد.
وی افزود: البته چون بدنه برگزاری جشنواره مد و لباس یک بدنه دولتی است، باید به سمت حمایت از برگزاری نمایشگاه های خصوصی هم رفت چراکه صرفً برگزاری جشنواره نمیتواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
این طراح لباس درباره سیاست های دولت در حوزه مد و لباس نیز گفت: سیاستهای دولت زمانی در سطح جامعه نتیجه مطلوب خواهد گذاشت که طراحان لباس در چارچوب قانونو ارزش های جامعه آزادی عمل داشته باشند و بتوانند پس از نیازسنجی، پاسخگوی احتیاجات اجتماع باشند البته امروز طراحان ما طرحهای متنوع و خوبی خلق میکنند اما نیاز به حمایت دولت هم دارند تا بتوانند دستاوردهایشان را به مردم معرفی کنند.