لباس بوشهری مستند می‌شود

جامه پوش: مدتی است اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر، در پی مستندنگاری لباس های محلی این استان برآمده است.

نوع پوشش مردمان استان بوشهر به ویژه زنان از قرن ها قبل، به دلیل موقعیت جغرافیایی و بندرگاهی بودن اغلب مناطق‌اش، با پارچه و مدلهای دوخت از هند و کشورهای دیگر عجین شده است. از این رو اداره میراث فرهنگی این استان مصمم شده است نوع پوشش مناطق مختلف از گذشته تا امروز را ثبت کند.

پوشش زنان بوشهری در ابتدای دوران پهلوی

نصرالله ابراهیمی معاون میراث‌فرهنگی استان بوشهر گفت: پرونده مستند نگاری لباس‌های محلی استان بوشهر شامل تهیه فیلم مستند، عکس‌برداری، تحقیقات میدانی و کتابخانه‌ای شروع شده و در حال تکمیل است.

پوشش زنان مناطق لرنشین استان بوشهر

معاون میراث‌فرهنگی استان بوشهر افزود: استان بوشهر به واسطه هم جواری با خلیج فارس و تبادل تجاری که در گذشته با کشور هند داشته در نوع پوشش زنان از غنای فرهنگی بالایی برخوردار بوده و این موضوع در لباس‌های سنتی بوشهر بسیار مشهود است، به طوری که لباس‌های شمال استان با جنوب استان کاملاً متفاوت بوده و پرونده مستند نگاری از بنادر شمالی دیلم، گناوه و ریگ آغاز شده است.

 

وی استفاده از این نوع لباس‌ها را مربوط به پوشش زنان بوشهری در دوره قاجار دانست و اضافه کرد: نوع پارچه‌های به کار رفته در این لباس‌ها از جنس حریر بوده که از کشور هند به استان بوشهر می رسیده و با نام پارچه گلابتون خوانده می‌شد.

ابراهیمی گفت: هدف ما از این کار، ثبت فرهنگ گذشتگان و انتقال این فرهنگ در محتوا و با ارزش به نسل آینده است که در این مسیر از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

بوشهرخبر طراحی و مدزنان بوشهریلباسلباس بوشهری