علاقه هنرمندان خارجی به یادگیری سوزن‌دوزی‌ ایرانی

زهرا فرنام، هنرمند عرصه سوزن‌دوزی‌های ایرانی و دوخت‌های سنتی استان سیستان و بلوچستان می‌گوید قطع شدن بیمه صنعتگران در حوزه صنایع دستی هیچ توجیهی ندارد.

زهرا فرنام، هنرمند عرصه سوزن‌دوزی‌های ایرانی و دوخت‌های سنتی استان سیستان و بلوچستان درباره شرایط حاکم بر این عرصه گفت: هنرمندان حوزه صنایع دستی به ویژه رودوزی‌های ایرانی در دوران شیوع ویروس کرونا با مشکلات بسیاری همچون کاهش حضور گردشگران خارجی، لغو نمایشگاه‌های فروش و کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه حذف صنایع دستی از سبد خرید خانوار ایرانی مواجه شدند.

او تصریح کرد: در چنین شرایطی حمایت از این طیف جامعه به ویژه هنرمندانی که در مناطق محروم و در قالب کارگاه‌های کوچک مشغول به فعالیت هستند بیش از پیش احساس شد چرا که حتی در صورت تولید محصولات اما باز هم فرصت‌های فروش از میان برداشته شد و حرکت به سمت تبلیغات و توزیع مجازی هم نتوانست تمامی مشکلات را در بحث فروش آثار مرتفع سازد.

فرنام گفت: من بشخصه ترجیح دادم که در این مدت بیشتر تمرکز خود را روی بحث آموزش و پژوهش معطوف کنم و خوشبختانه توانستم از فرصت به وجود آمده نهایت بهره را در بخش‌های مختلف ببرم البته به دلیل نبود منابع و مراجع مورد نیازم در بحث پژوهش مجبور بودم که علی‌رغم قرار داشتن در شرایط کرونایی به سراغ تحقیقات میدانی و محلی بروم و بر اساس مستندات موجود پژوهش‌هایم را تکمیل کنم.

این هنرمند عرصه سوزن‌دوزی‌های ایرانی و دوخت‌های سنتی استان سیستان و بلوچستان به رونق آموزش مجازی در این حوزه اشاره کرد و گفت: آموزش مجازی فرصت برابری را برای تمامی هنردوستان در نقاط مختلف جهان به وجود آورد که در معرض آموزش‌های متنوع قرار گیرند به طوریکه حتی از کشورهای خارجی نیز در دوره‌های آموزش مجازی حضور داشتند و همین امر چه بسا در آینده تأثیرات بسزایی در معرفی هنرهای ایرانی به دیگر کشورها داشته باشد.

فرنام در ادامه به یکی از مهم‌ترین مسائل و چالش‌های هنرمندان عرصه صنایع دستی به ویژه سوزن‌دوزی‌های ایرانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مشکلات ما به قطع بیمه صنعتگری مربوط می‌شود که بار مالی قابل توجهی روی دوش هنرمندان قرار می‌دهد و این در حالی است که قطع بیمه صنعتگران در حوزه صنایع دستی و شرایط کنونی هیچ توجیهی ندارد.

او در خاتمه بر لزوم حمایت های بلاعوض از طریق نهادهای مختلف به صنایع خرد تأکید کرد و اذعان داشت: شناسایی کارگاه‌های خانگی در مناطق مختلف کشور از جمله استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان که از دیرباز مهد صنایع دستی بوده‌اند در حال حاضر یک رسالت بر دوش مسئولان بخش دولتی است و به نظر می‌رسد اگر خواستار حفظ میراث فرهنگی کشورمان در این بخش با وجود مشکلات گوناگون هستیم لازم است با ارائه تسهیلات مالی قابل توجه به حفظ وضعیت موجود و حرکت به سمت توسعه در این بخش یاری رسانیم.

منبع:هنرآنلاین

بیمه صنعتگریخبر تولیدزهرا فرنامسوزن‌دوزیسیستان و بلوچستانصنایع دستیویروس کرونا