جامه پوش: افزایش هزینههای ضروری کرونا و گرانی ها سبب شده تا کسادی در بازار پوشاک رخنه کند و از سویی دیگر این ها دست به دست هم دادند تا ۲۰۰ پوشاک فروشی در بیرجند تعطیل شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک در بیرجند با بیان اینکه ضعف حمایت از صنعت پوشاک سبب شده است که وضعیت این بازار نابسامان باشد افزود: اگر صنعت نساجی داخلی و به دنبال آن تولیدکننده پوشاک و بعد هم فروشنده ها از سوی مسئولان حمایت می شدند و برنامه ریزی درستی برای حمایت از آنها بود به طور حتم روزگار پوشاک چنین وضعیتی نداشت.
اسماعیلزاده با اشاره به این که قیمت پوشاک از ابتدای امسال 30 درصد افزایش داشته است، ادامه داد: با این میزان هم نمیتوان بازار را مدیریت کرد چرا که قیمت اجاره های املاک، هزینه آب و برق، حقوق کارگر و بیمه حداقل 40 تا 50 درصد بالا رفته است.
وی با بیان اینکه در مجموع باید تولیدکننده برای این که بتواند مشابه گذشته جنس با کیفیت ارائه کند 50 درصد افزایش قیمت داشته باشد در حالی که خریدار دیگر توان خرید ندارد ادامه داد: امسال فروش پوشاک به کمترین میزان خود رسیده است و از سویی دیگر با توجه به افزایش قیمت خوراکیها، قدرت خرید مردم برای پوشاک کم شده و در اولویت چهار و پنج افراد قرار گرفته است
رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک در بیرجند افزود: باید توجه داشت که پوشاک قابل مرجوع شدن نیست، و تولید و مصرف پوشاک مطابق با مد روز است و در بازه زمانی خاص مورد استفاده قرار میگیرد و چنانچه فروشندگان امکان فروش محصولات خود را نداشته باشند با چالش جدی رو به رو خواهند شد.
تعطیلی های مکرر
اسماعیلزاده با اشاره به این که حدود 900 واحد فروش پوشاک در بیرجند فعال است افزود: افزایش قیمت ها سبب شده است که در یک سال گذشته 200 واحد صنفی زیر مجموعه این اتحادیه تعطیل یا تغییر شغل دهند و با توجه به شرایط امکان افزایش تعطیلی واحدهای صنفی باز هم وجود دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک در بیرجند گفت: با فروش اینترنتی و اینکه شرایط جامعه به این سمت پیش می رود، مخالفتی نداریم اما فقط باید از اداره صنعت ، معدن و تجارت مجوز داشته باشند.
با فروشهای اینترنتی که به صورت خودجوش اقدام به این کار می کنند مخالف هستیم و شکایت های زیادی در این خصوص به اتحادیه داشته ایم اما با توجه به این که مجوز نداشته اند اتحادیه پاسخ گو نبوده است و باید از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند.
منبع: تسنیم