حجاب و عفاف، اولویت اصلی کارگروه مد و لباس شد

جامه پوش: مساله حجاب و عفاف و ساماندهی پوشش و آراستگی اجتماعی یک مساله ۲۰ ساله است که بر اساس آن یکی از جامع‌ترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در اوایل دهه ۸۰ متولد و مقرر شد بیش از ۲۵ دستگاه برای تحقق فرهنگ حجاب و ارزش های اجتماعی ناظر بر پوشش، لباس و عفاف فعالیت کنند.

سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور که به تازگی حکم مسئولیت کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کرده است، برنامه اصلی این بخش را ساماندهی پوشش و حجاب دانسته و گفت: متاسفانه می‌شود گفت به دلیل پیچیدگی موضوع، پیشرفت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رضایت بخش نیست، بر همین اساس در یک مقطع در اواخر دهه ۸۰، دبیرخانه و شورای فرهنگ عمومی متکفل پیگیری این مصوبه شد اما پس از مدتی موضوع به وزارت کشور منتقل شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی ادامه داد: از سوی دیگر در سال ۸۵ یک قانون مهم تحت عنوان «قانون ساماندهی مد و لباس» در مجلس شورای اسلامی تصویب و آیین نامه اجرایی آن در هیات وزیران تنطیم شد که صراحتا به وزارت فرهنگ امر می کند باید در جهت حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی و ترویج و تثبیت و تبیین الگوهای بومی و ملی از طریق بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک مبتنی بر طرح های داخلی، تاثیرگذاری و رصد انتخاب و مصرف مردم و البته رصد و مواجهه هوشمندانه با الگوهای بیگانه و غیره مند، به هدایت موضوع حجاب بپردازد.

البته اجرای این قانون در یک کارگروه فراسازمانی و میان سازمانی با عضویت وزارت آموزش و پرورش، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان صدا و سیما و سازمان برنامه بودجه و مرکزیت هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش بینی شده که متاسفانه این کارگروه به‌رغم مصوبات ارزشمند، جلسات محدودی داشته است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی ادامه داد: در دوره جدید و در دولت سیزدهم متناسب با رویکردهای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و شخص وزیر تصمیم گرفتند تقویت فرهنگ حجاب و عفاف و توسعه فرهنگ بومی و اسلامی در حوزه پوشش و مقابله با شبیخون فرهنگی در عرصه عفت پوششی و عمومی را به عنوان یک برنامه اصلی و سرلوحه کار خود قرار دهند. اتفاق خوبی که افتاد ارتقای یک کارگروه کوچک در معاونت هنری (که البته فعالیت های قابل تقدیری در ۱۰ سال گذشته انجام داده) به یک مرکز قوی و مقتدر برای مسائل حجاب کشور است، زیرا اساسا بر اساس امکانی که قانون سال ۸۵ فراهم کرده ایجاد یک مرکز واحد دارای توان اجرایی و دارای مشروعیت قانونی لازم بوده و هست.

وی ادامه داد: بنابراین با هماهنگی معاون هنری وزارت فرهنگ مسئولیت این کارگروه به دبیر شورای فرهنگ عمومی تفویض و مقرر شد در یک ساختار جدید و در طراز یک مرکز فعال، چابک و کوچک اما پراثر مسائل حجاب و عفاف را در کشور برای رفع دغدغه و نگرانی همه اصحاب فرهنگ و نظام ارزشی جامعه فعال کنیم.

امامی گفت: ما نه یک کارگروه، نه یک دبیرخانه کوچک برای این شورا، بلکه یک مرکز مقتدر در حوزه حجاب و عفاف تحت عنوان مجموعه ساماندهی مد و لباس و حجاب در وزارت فرهنگ خواهیم داشت که بر اساس ابلاغیه جدید زیر نظر شورای فرهنگ عمومی کشور فعالیت خواهد کرد و دبیر شورا مستقیما متکفل امور این مجموعه مد و لباس و حجاب است تا بخشی از کوتاهی و نابسامانی ها یا محقق نشدن برنامه ها و آرزوها یا اهداف پیگیری شود.

در این راستا ساختار و برنامه های جدید نیز اعلام خواهد شد، البته برنامه های سابق مخصوصا ساماندهی و آموزش طراحان لباس، تقویت رسته طراحی در بین اصناف هنری و حرفه ای کشور و جشنواره مد و لباس فجر همه به کار خود ادامه خواهند داد.

به گفته وی این مرکز کانونی برای تبادل نظر و تعامل بیشتر با همه اصحاب هنر و فرهنگ حجاب در کشور از طراحان و توزیع کنندگان لباس گرفته تا مروجان و هنرمندان عرضه محصولات فرهنگی و جبهه فرهنگی حجاب و عفاف است.

وی افزود: ساماندهی سبک پوشش اسلامی ایرانی بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور در همین مرکز پیگیری خواهد شد. در حال حاضر در مرحله تصویب خواهی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ما با قوت یک مرکز دارای هویت سازمانی برای پیگیری این مصوبات مهم در حوزه حجاب و عفاف خواهیم داشت که نشان می‌دهد در وزارت فرهنگ یک فرماندهی واحد در حد معاونت و در حد بسیار نزدیک به شخص وزیر برای حجاب و عفاف تمهید شده است. در این تصمصم گیری برنامه دولت سیزدهم و وزیر در حوزه سبک زندگی اسلامی ایرانی و مصوبات شورای عالی و دغدغه ها و تذکرات جدی همکاران ما در کمیسیون اصل ۹۰ و مجلس شورای اسلامی نقش داشته و امیدورایم بخشی از انتظارات عزیزان را به جا بیاورد.

 

چادرحجابخبر طراحی و مدعفافکارگروه مد و لباسلباس