جزئیات نمایشگاه تهران مدکس اعلام شد

جامه پوش: نشست خبری نخستین نمایشگاه بین‌المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک با حضور نمایندگان وزارت صمت، مدیران اصناف و مدیران نمایشگاه شهر آفتاب در اتاق اصناف برگزار شد.

نمایش توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه صنعت پوشاک

ابوالقاسم شیرازی رییس اتحادیه پوشاک کشور در ابتدای این جلسه گفت: ما بزرگترین رویداد نمایشگاهی پوشاک کشور را با حضور فعالان زنجیره تولید صنعت نساجی و پوشاک، استارت آپ ها ی فعال در این حوزه و بنگاه های متوسطی که قابلیت برند شدن دارند در مهر ماه سال جاری برگزار خواهیم کرد. این نمایشگاه‌ دستاوردی برای دولت جدید خواهد بود. توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه صنعت پوشاک را به نمایش خواهد گذاشت.

شیرازی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه هیچ محصولی به فروش نمی‌رسد، گفت: شرکت‌های فعالی در زنجیره پوشاک شامل حوزه‌های طراحی، مد، پوشاک، صنایع نساجی، مواد اولیه، ماشین‌آلات و تجهیزات، تعمیرات و نگهداری، صنایع وابسته، چرم، سراجی و کفش می‌توانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

برگزاری نمایشگاهی برای همکاری صنعت و صنف

عبدالرئوف قادری مدیر سایت نمایشگاهی شهر آفتاب در ادامه مراسم اظهار داشت: برگزاری نشست خبری نمایشگاه پوشاک نشان از جان تازه ای است که در صنعت نمایشگاهی به وجود آمده است. امیدواریم پس از این شاهد کاهش موج های خطرناک شیوع ویروس کرونا در کشور باشیم تا زمینه فعالیت های اقتصادی مجددا فراهم شود. در یک سال و نیم گذشته زیان های مادی و معنوی بسیاری به فعالان اقتصادی و صنعتی کشور وارد شده است. بنابراین اراده و همت همگی بر این است که اتفاقات جدیدی در صنعت کشور رخ بدهد که برگزاری این نمایشگاه در همین راستا خواهد بود. در این نمایشگاه ما صنعت و صنف را در کنار یکدیگر خواهیم داشت.

قادری همچنین گفت: زنجیره تولید پوشاک در کشور بخش اعضمی از تولید و صادرات کشور را دربر گرفته است بنابراین باید مورد توجه خاص قرار بگیرد. حوزه پوشاک یک حوزه اقتصادی نیست بلکه در کشور ما می توان حوزه های فرهنگی را نیز برای آن تعریف کرد. حدود ۲۳ سال پیش یک نمایشگاه مد در فرانسه برگزار شد و لباس یکی از اقوام ایرانی در این رویداد بین المللی به عنوان زیباترین و با وقارترین لباس جهان شناخته شد. این موضوع نشان از تمدن بزرگ مردم ایران دارد.

نمایشگاهی برای نمایش پویایی صنعت پوشاک کشور

در ادامه جلسه کامبیز معتمد وزیری معاون امور نمایشگاهی شهر آفتاب بیان کرد: به طور کلی برگزاری هر نمایشگاه نشان دهنده پویایی آن رسته است. از همین رو کمترین پیامی که برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک دارد پویایی و نشاط در صنعت نساجی و پوشاک کشور است. در این میان نباید فراموش کرد که برگزاری نمایشگاه های مطلوب تعریف مختص به خود را دارد. یعنی در کنار برگزاری رویدادها باید اتفاقات خاصی رقم بخورد. در همین راستا باید آموزش ها و کارگاه هایی به روز برای انتقال دانش و اطلاعات وجود داشته باشند. شناسایی ظرفیت ها و ایجاد ارتباط میان شرکت کنندگان با یکدیگر نیز از لازمه های تحول در برگزاری رویدادها است.

افزایش تمایل مردم به استفاده از پوشاک تولید داخل

افسانه محرابی مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت نیز در این جلسه اظهار داشت: امروزه صنعت نساجی و پوشاک با حمایت ها و تلاش صنعتگران با رشد و پویایی خوبی همراه بوده است. وظیفه ما در دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت نیز حمایت از این صنعتگران و حل چالش ها و مشکلات آنان است. برگزاری رویدادی برای نمایش آخرین دستاوردهای این حوزه نیز اتفاق بسیار خوبی در این صنعت است و می تواند کمک بزرگی به این حوزه کند.

وی افزود:‌ ما در سال ۹۷ ممنوعیت واردات پوشاک را تصویب کردیم. این تصمیم موجب شد تا شاهد رقابت پذیری پوشاک داخلی با نمونه خارجی باشیم. صنعت پوشاک ما در سال های اخیر ضربه های زیان باری را از ناحیه قاچاق متحمل شده است. بنابراین ضروری است که با همکاری تمام دستگاه های مسئول اقدامات ویژه ای را در این زمینه انجام دهیم. در همین راستا در خصوص ترخیص مواد اولیه مورد نیاز صنعت پوشاک کشور اقدامات خوبی را انجام داده ایم. حمایت همه جانبه ای که از ورود تکنولوژی های مورد نیاز این بخش به عمل آمد نیز موجب شد که تولید داخل کشور افزایش پیدا کند.

محرابی افزود: ما در سال های اخیر رشد خوبی را در صادرات محصولات نساجی و پوشاک داشته ایم و از نظر کیفیت محصولات نیز از وضعیت خوبی برخوردار هستیم. مردم کشور امروزه تمایل بیشتری به مصرف تولیدات داخل از خود نشان می دهند که این موضوع نشان از اقدامات خوب در طراحی مد دارد. ایجاد شورای عالی برندها نیز یکی دیگر از اقدامات موثر در پویایی صنعت پوشاک کشور بوده است.

لزوم حمایت از طراحان مد در کشور

در ادامه جلسه مریم پورشهابی دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد نیز با بیان اینکه صنعت پوشاک از نظر رقابت پذیری مزیت های فراوانی دارد، گفت: من امیدوارم حمایت خوبی از طراحان مد در کشور به عمل بیاید. برگزاری رویدادهای نمایشگاهی نیز می تواند منعکس کننده توانمندی کشور در این حوزه باشد. فارغ از نقش فرهنگی پوشاک در کشور فعالان این صنعت در حوزه اصناف فعالیت می کنند. از همین رو همکاری اتاق اصناف با وزارتخانه های ارشاد و صمت می تواند در بهبود وضعیت این صنعت نقش موثر داشته باشد.

دولت جدید از فعالان صنعت پوشاک حمایت کند

در پایان این جلسه نیز ابراهیم درستی نماینده وزارت صمت در اصناف با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید در مرداد ماه گفت: دولت سیزدهم باید به این نکته توجه داشته باشد که فعالان صنعت پوشاک کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا در شرایط سختی به سر می برند. امیدوارم روزی برسد که تولیدکنندگان پوشاک کشور به صادرات گسترده دست پیدا کنند چرا که در آن زمان می توان مدعی شد که وضعیت تولید پوشاک در کشور وضعیت مطلوبی است. ما امیدواریم که در دولت آقای رییسی این موضوع مهم محقق شود و روزی برسد که صنعت پوشاک ایران در نمایشگاه های بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد.

لازم بذکر است نخستین نمایشگاه بین المللی تخصصی زنجیره ارزش پوشاک (طراحی، مد، لباس وصنایع وابسته) از 20 الی 23 مهرماه در شهر آفتاب از 10 صبح تا 5 بعدازظهر برگزار خواهد شد، متقاضیان و تولیدکنندگان معتبر پوشاک که علاقه دارند در نمایشگاه حضور پیدا کنند تا 30 شهریور ماه می‌توانند با ثبت‌نام در سایت tehranmodex تقاضای خود را برای اخذ غرفه اعلام کنند.

نشست خبری تهران مدکس با حضور افسانه محرابی مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت، سعید درستی نماینده وزارت صمت، مریم پورشهابی دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد، ابوالقاسم شیرازی رییس اتحادیه پوشاک، عبدالرئوف قادری رییس مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب و کامبیز معتمد وزیری معاون امور نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.

منبع: tehranmodex

 

استارت آپپسا کروناتهران مدکستولید پوشاکتولید پوشاک ایرانیخبر تولیدصنعت پوشاککروناوزارت صمتویروس کرونا