با ممنوعیت؛ توان تولیدکنندگان پوشاک را کاهش ندهیم

جامه پوش: درحالی‌که کشورهای توسعه‌یافته در صنایع پوشاک، از مسیر ارتقای کیفیت و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات داخلی به موفقیت دست یافته‌اند، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران، خواهان ممنوعیت مطلق واردات پوشاک به کشور است.

ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در دومین جلسه از سلسله‌جلسات کارگروه پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها از تولید که در اتحادیه پوشاک تهران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از خواسته‌های جدی اتحادیه پوشاک این است که دولت، مجلس و وزارتخانه‌های مرتبط، اجازه ورود پوشاک را ندهند. واردات پوشاک نباید تحت هیچ عنوان و نامی به صورت مجاز و غیرمجاز آزاد باشد. باید واردات پوشاک کاملا ممنوع باشد و این ممنوعیت حداقل سه سال ادامه داشته باشد تا تولیدکنندگان ما بتوانند مشکلات گذشته خود را حل کنند و فرصت جبران آسیب‌هایی که دیده‌اند را نیز داشته باشند و توان رقابتی پیدا کنند، در غیر این صورت می‌توان گفت کسانی که خواستار واردات پوشاک هستند، هدفی جز از بین بردن صنعت تولید پوشاک در کشور ندارند.

این درحالی است که تحلیلگران معتقدند ممنوعیت مطلق واردات، مانع خلاقیت و ایجاد فضای رقابتی برای تولیدکنندگان خواهد شد که در نهایت، تولید داخلی را نحیف خواهد کرد.

اگر بخواهیم خوش‌بینانه نیز به ماجرا نگاه کنیم و این کار به قاچاق دامن نزند، دست‌کم به‌جای هدف‌گذاری بازار ۴۰۰ میلیون نفری مصرف‌کنندگان پوشاک در ایران و برخی کشورهای همسایه، تولیدکنندگان را به بازار ۸۰میلیون نفری داخلی محدود کرده‌ایم، تا زمانی که تولید کنندگان پوشاک به این باور که توان رقابت با تولید کنندگان خارجی را دارند نرسند و انحصار در بازار پوشاک همچنان حکم فرما باشد، بازار پوشاک ایران توان ورود به عرصه های جهانی را نخواهد داشت و هر روز بر نحیف تر شدن آن افزوده می شود.

موتور محرک بازار پوشاک طراحی و مد است که این تنها در گرو ارتباط مستمر با بازار و کشورهای صاحب سبک میسر است، لازم است دولت به عنوان متولی این امر تدابیری را برای جلوگیری از زیاد خواهی در امر پوشاک گرفته و شرایط پیشرفت این صنعت مهم که تنها در عرصه رقابت حاصل می شود را ایجاد کند.

بازار پوشاکخبر تولیدرئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهرانطراحی و مدقاچاق پوشاک