جامه پوش: دپارتمان کشاورزی آمریکا در نخستین پیش بینی خود از مصرف پنبه در فصل پنبه 2021/22 اعلام کرده که با ادامه روند بهبود وضعیت تامین پنبه در جهان پس از دوران پاندمی، مصرف آن نیز افزایش خواهد یافت.
پیش بینی می شود مصرف جهانی پنبه در فصل 2021/22 با رشد 3/5 درصدی به 122 میلیون عدل برسد که نسبت به دوران پیش از پاندمی یعنی فصل 2018/19 بیشتر است.
با این حال پیش بینی می شود طولانی شدن مشکلات مربوط به دوران پاندمی مانند کاهش تقاضای مصرف کننده و مسایل لجستیکی باعث شود تا میزان مصرف جهانی پنبه همچنان پایین تر از میزان مصرف در فصل 2017/18 باقی بماند.
بر اساس گزارش دپارتمان کشاورزی آمریکا پیش بینی می شود که میزان مصرف پنبه در فصل 2021/22 در ده کشور برتر مصرف کننده افزایش پیدا کند. مصرف پنبه در هند تا دو میلیون عدل بیشتر می شود که تقریبا نیمی از رشد مصرف جهانی را به خود اختصاص می دهد. انتظار می رود رشد مصرف پنبه در کشورهای پاکستان، ترکیه و بنگلادش نیز حدود 2 درصد باشد. بر اساس پیش بینی ها در ویتنام نیز شاهد افزایش مصرف پنبه خواهیم بود.
پیش بینی می شود در پایان فصل 2021/22 موجودی پنبه در جهان در بحث موجودی های اولیه کاهش کمتری پیدا کند و میزان مصرف نیز برای دومین سال پیاپی از میزان تولید بیشتر شود. انتظار می رود میزان موجودی در هر دو کشور چین و هند بیش از 1/5 میلیون عدل کاهش پیدا کند.
سهم چین از موجودی جهانی پنبه به دومین پایین ترین میزان خود در یازده سال گذشته خواهد رسید. به گزارش سرویس اطلاعرسانی نساجی امروز، افزایش مصرف پنبه در هند از میزان افزایش پیش بینی شده برای تولید بیشتر خواهد شد و میزان موجودی به کمترین سطح خود در سه سال اخیر خواهد رسید. پیش بینی می شود میزان موجودی در ایالات متحده آمریکا نیز کاهش پیدا کند. انتظار می رود در برزیل موجودی پنبه به دلیل حصول دومین بزرگ ترین محصول پیش بینی شده در پایان سال زراعی در این کشور افزایش یابد.
انتظار می رود تجارت جهانی در سال 2021/22 در مقایسه با 2020/21 که دارای بالاترین میزان خود ظرف مدت هشت سال بود، تا حدی کاهش پیدا کند. میزان صادرات از ایالات متحده آمریکا و برزیل نیز به دلیل کاهش موجودی های قابل صادرات کمتر شود. پیش بینی می شود صادرات استرالیا نیز با توجه به چشم اندازهای مثبت پس از خشکسالی شدید در سال 2020/21 و افزایش چشمگیر تولید، بیش از دو برابر شود.
در هند با کاهش موجودی های تحت کنترل دولت در پی افزایش قیمت های جهانی، صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
افزایش مصرف جهانی پنبه در مقایسه با سال گذشته باعث شده تا دومین بیشترین واردات جهانی پیش بینی شده در طول نه سال گذشته رقم بخورد.
انتظار می رود چین برای دومین سال متوالی بزرگ ترین وارد کننده در جهان باشد هرچند که میزان واردات از سال گذشته کمتر خواهد بود. واردات پاکستان نیز نسبت به سال گذشته تا حدی کمتر شده اما به دلیل پیش بینی بالاترین میزان مصرف در طول سه سال گذشته واردات چشمگیری داشته است.
منبع:نساجی امروز