مرد چشم آبی که مُد را جنون آمیز می دانست
جامه پوش: هیتلر همواره صنعت مد را مورد حمله قرار میداد، او بخش هایی از کتاب “نبرد من” را به “مضرات جنون مد” بین جوانان آلمانی اختصاص میدهد.
آدولف میگوید لباس باید در خدمت جوانان باشد و شیوه لباسپوشیدنشان باید با اینهدف هماهنگ شود. مرد چشم آبی نازی ها در “نبرد من” با انتقاد از دولت آلمان میگوید حاکمیت بهجای آنکه زمام جوانان را به دست بگیرد، آنها را رها کرده تا در خیابانها و روسپیخانهها فاسد شوند.
او در صفحه ۳۵۹ کتاب میگوید دختر یا پسر جوان، نباید پس از ترک مدرسه، تبدیل به موجودی نیمهصلحطلب، دموکرات یا چیزی شبیه آنها شود بلکه باید یکآلمانی کامل و تمامعیار محسوب شود.
شاید تصور شود، هیتلر مورج عقیده نظامیگری خشک و اطاعت صرف بوده اما طبق نوشتههایش در “نبرد من” واقعیت امر اینگونه نیست، چون او در کتابش یادآور می شود فرد نباید فقط اطاعت محض را فرا بگیرد بلکه باید مهارتهای اساسی را کسب کند. با این نگاه میتوان علت موفقیتهای چشمگیر آلمان نازی را در سالهای اولیه جنگ جهانی دوم متوجه شد.
در نهایت جنگ جهانی دوم اثری ژرف بر صنعت مد و طراحی لباس در جهان گذاشت. به دلیل محدودیت مواد خام در دوره جنگ، همچنین ممنوعیت واردات برخی کالاها، پارچههای دستبافت تولید شد و محبوبیت یافت.
لباس زنان سادگی جدیدی به خود گرفت که باعث شد تا طراحان و زنان آن روزگار از تخیل خود کمک بگیرند. گرایش به سبک لباسی که در این دوره به راه افتاده بود امروزه نیز در البسه دیده میشود، درست مانند مواد دستساختی که در طول جنگ رواج پیدا کردند. به دلیل سهمیهبندی و نایاب بودن مواد، اختلاف طبقاتی چندان از نظر لباس مشاهده نمیشد و سبک لباس پوشیدن تمامی زنان بنا به دستورالعمل دولت همگی یکسان شد.