حوزه مد و لباس میتواند به تحقق شعارهای دولت جدید کمک کند
جامه پوش: افتتاحیه و معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی نقش تنپوش شب گذشته در تالار جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران به صورت خصوصی و فقط با حضور نفرات برگزیده و جمعی از فعالان عرصه مد و لباس با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همزمان به صورت مجازی برای علاقهمندان این رویداد برگزار شد.
کلید اشتغال، ایجاد فرصت ها برای بروز خلاقیت ها از دوره دانشگاه است
در این مراسم معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور ضمن تبریک بابت حضور و مشارکت خلاقانه هنرمندان در هشتمین جشنواره ملی نقش تنپوش گفت: در کشور ما بحث پوشش موضوع هویت ملی به شمار می رود و در این راستا هنرمندان هر چه بیشتر با استفاده ازخلاقیت و نو آوری به سمت هنر فاخر ایرانی و اسلامی حرکت کنند، پیام و ایفای نقش هویتی که رسالت اصلی این جشنواره ها است بیشتر نمایان شود که جشنواره ملی نقش تنپوش توانسته با ارسال پیام امید، باور و نگاه جوان به آینده تا به الان در این امر مهم موفق عمل کند.
وی در ادامه افزود: دولت و نهادهای مرتبط در حوزه مد و لباس کشور در راستای حمایت از جشنواره ملی نقش تنپوش و تولید کنندگان گام های بلندی بر داشته اند. امیدوارم با این پیوندی که بین دانشگاه و صنعت ایجاد شده است زمینه اشتغال زایی دانشجویان بیش از پیش فراهم گردد.
جشنواره نقش تن پوش امیدآفرینی می کند
در ادامه این مراسم محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: جشنواره ملی نقش تنپوش با کوله باری از تجربه و اندوخته با تکیه بر نیروهای جوان و خالق سبب پیشرفت و خلاقیت در حوزه مد و لباس کشور شده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه بیان کرد: جشنواره ملی نقش تنپوش بستر ساز ارتباط بین دانشگاه و صنعت را به عنوان افق پیش روی خود قرار داده و امیدوارم همچنان محکم در این راستا گام های بلندتری را کمک نهادهای متولی بر دارد.
عسکری گفت: مد و پوشاک یک مقوله فرهنگی و اجتماعی است. عناصر و کارگزاران فرهنگی باید سیاست های این حوزه را مبتنی بر الزامات جامعه رعایت و تعیین کنند. سیاست فرهنگی باید تولید امید کند و امکان کنش را فراهم کند و حتما جشنواره نقش تن پوش تولید امید می کند.
جشنواره نقش تن پوش به بالندگی رسیده است
سپس مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد ملی، گفت: جشنواره ملی نقش تنپوش از آنجایی که که رویکرد خلاقانه و نو آوری را مطابق با نیاز جامعه امروز در راستای مد و لباس توسط هنرمندان و دانشجویان دنبال می کند، زمینه شناسایی استعداد های جوانان و باروری اندیشه ها را فراهم کرده است.
پورشهابی با تأکید بر اینکه بهرهگیری از ظرفیتهای جامعه آکادمیک کشور میتواند برگ برنده بومیسازی مد و لباس کشور باشد، گفت: از این رو، اهمیت جشنوارههایی مانند نقش تن پوش که با تکیه بر فعالیت دانشجویان کار را پیش میبرد، بیش از پیش است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور کارنامه این رویداد را با عنایت به رویکرد خلاقانهای که دارد، بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت: اینکه رویدادی مکرر تکرار شود، یعنی به بالندگی رسیده و امیدواریم شاهد درخشش آن در جامعه باشیم. لباس یکی از مهمترین مؤلفههای مرتبط با هویت و بالندگی افراد جامعه است و تأثیر زیادی در فرهنگ و ارزشهای یک جامعه دارد.
اهتمام جدی مدیران به حوزه لباس و پوشاک
در ادامه این مراسم بهزاد رشیدی، رئیس جهاد دانشگاهی هنر ضمن تبریک به مناسبت فرا سیدن سالروز تاسیس نهاد جهاد دانشگاهی و تشکر از مشارکت هنرمندان در هشتمین جشنواره ملی نقش تنپوش بیان کرد: لباس یکی از بخش های مهم فرهنگ و مظاهر تمدنی یک جامعه است و لازم است همه مدیران و متولیان نگاه و اهتمام جدی تر در این راستا اعمال کنند.
وی افزود: جشنواره ملی نقش تنپوش توانسته با استفاده از توان هنرمندان و دانشجویان با تاسی از طرح نقوش و المان های هنری فاخر و اصیل ایرانی اسلامی الگوی موفقی را به جامعه عرضه کند و همچنین به عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و بازار نقش پر رنگی را ایفا می کند.
رشیدی تصریح کرد: برای ما افتخارآمیز است که این رویداد فرهنگی بعد از هشت دوره توانسته الگوهای موفقی را به جامعه و مراکز صنعتی و تولیدی معرفی کند و فضای گفتوگو و تعامل را بین دانشگاه و مراکز صنعتی و تولیدی فراهم کند. امروز دولت جدید نیز کار خود را آغاز کرد؛ دولتی که شعار آن جوانگرایی، اشتغال و … است. حوزه لباس از حوزههایی است که اگر مورد حمایت قرار گیرد، میتواند به دولت برای تحقق شعارهایش کمک کند.
ارتقای کیفی آثار جشنواره، هدف محقق شده دوره هشتم
امین مختاری دبیر هشتمین جشنواره ملی نقش تنپوش بیان کرد: تلاش کردیم تا اجازه ندهیم شرایط کرونا منجر به پسرفت و یا درجا زدن جشنواره شود، و با همین نگاه علاوه بر راه اندازی سامانه نمایشگاه مجازی، فضای فیزیکی جشنواره را نیز گسترش دادیم.
وی در ادامه افزود: ارتقای کیفی آثار از اهداف اصلی ما بود که با در نظر گرفتن داوری دو مرحله ای، معرفی مشاور به منتخبین مرحله و نظارت روی تولید و اجرای آثار اول سعی کردیم به ارتقای کیفی آثار طراحان منتخب کمک کنیم.
مختاری ضمن اشاره به ادغام داوری های بخش هنر و صنعت توضیح داد: ارتباط بین هنرمندان و صنعت گران به واسطه این جشنواره از جلسه داوری مشترک شکل گرفت و ما 8 اثر برگزیده این جشنواره را هم اکنون در صف تولید انبوه و ورود به بازار قرار دادیم.
دبیر جشنواره در ادامه به تسهیلات متعدد ویژه منتخبان و برگزیدگان جشنواره از جمله اعطای «نشان شیما» به منتخبان، اعطای «مالیکت معنوی» به برگزیدگان، اعطای عنوان «شرکت خلاق» به برندهای منتخب راهیافته به نمایشگاه و «تخصیص فضای کسب و کار» به نفرات برگزیده در پارک علوم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی اشاره کرد.
هنرمندان را به صنعت پوشاک متصل می کنیم
در ادامه این مراسم بزرگداشتی برای ابوالقاسم شیرازی، رییس اتحادیه پوشاک برگزار شد و بعد از پخش فیلم مستندی از نیم قرن فعالیت وی، نشان ویژه این جشنواره توسط عیسی علیزاده، محمدصادق بیجندی، بهزاد رشیدی و مریم پورشهابی به وی اهدا شد.
شیرازی نیز طی سخنانی کوتاه، با ابراز خرسندی از اینکه در جمع دانشجویان، اساتید و فرهیختگان هست، گفت: این خواسته دیرینه من بود که محقق شد و اکنون دانشجویانی که متحمل هزینههای زیاد برای تحصیل شدهاند، وارد بخش مهارتی و خلاقانه میشوند و امیدوارم در آینده پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وی از جهاد دانشگاهی صمیمانه سپاسگزاری کرد که با کمک خود، دانشجویان را به این مرحله از خلاقیت رسانده است و گفت: امیدواریم بتوانیم در صنعت از طرحهای این هنرمندان استفاده کنیم و قول میدهیم این هنرمندان را به تولید متصل کنیم؛ کار شما در راستای اقتصاد مقاومتی و صیانت از عفاف و حجاب است، جامعه ما به مد و تنوع نیاز دارد.
نفرات برتر را اینجا ببینید.