۶۰ درصد بازار پوشاک در اختیار تولیدکنندگان داخلی
جامه پوش: سال ۹۷ با توجه به نرخ دلار ۲۵۰۰ تومانی، سرانه مصرف پوشاک در کشور ۱۵۰ دلار بود، اما امسال افزایش نرخ ارز, (دلار ۵۰ تا ۶۰ هزار تومانی) بر بازار و مصرف پوشاک تاثیر بسزایی گذاشته است.
وی با بیان اینکه با افزایش نرخ ارز، قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است، گفت: پیش بینی میشود سرانه مصرف پوشاک به ۱۰۰ دلار برسد که با توجه به جمعیت کشور، حدود ۸ میلیارد دلار در سال، برای پوشاک صرف شود.
دبیر اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: در حوزه صنعت نساجی و زنجیره آن، حدود یک میلیون نفر فقط در بخش تولید مشغول هستند به غیر از مشاغل خانگی و تولیدیهایی که آمارشان ثبت نشده است.
قدیری گفت: در صورتیکه جلوی واردات غیر رسمی گرفته شود میزان اشتغالزایی کشور در این حوزه بیشتر نیز خواهد شد، هم اکنون میزان واحدهای تولیدی صنفی، حدود ۸۵ هزار و واحدهای تولیدی فعال هزار واحداست.
وی با اشاره به اینکه بازه زمانی از تصمیم گیری تا عملیانی شدن در صنعت پوشاک دو تا سه ماه است افزود: در دیگر صنایع مثل صنایع پتروشیمی زمان بهره برداری حداقل دو تا سه سال است؛ بنابراین صنعت نساجی هم ارزان به لحاظ میزان سرمایه گذاری است، و هم خیلی سریع به بهره برداری میرسد. البته قاچاق هم در این حوزه، خیلی سریع صورت میگیرد.
قدیری گفت: در صنایع پوشاک، مهمترین لازمه بخش تولید، ثبات است. یعنی بخش اقتصادی هم مانند سایر بخشها باید از امنیت برخوارد باشد؛ حدود سه سال است نوسانات شدید ارزی امنیت اقتصادی را مختل کرده است.
دبیر اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: در سند چشم انداز صنعت پوشاک، کلیاتی وجود دارد که زیر بخشها بر اساس آن کلیات، باید برنامه داشته باشند مثلا در سند چشم انداز ۱۴۰۴ آمده است: ایران باید از لحاظ مولفههایی که گفته شده در منطقه حرف اول را بزند، اما با وجود سند متاسفانه زیر بخشها به دلایل مختلف کارشکنی میکنند.
قدیری اضافه کرد: طبق آمارهای ارائه شده، در حال حاضر بیش از ۳ میلیارد دلار قاچاق پوشاک در کشور انجام میشود که حدود ۴۰ درصد از حجم و تولید پوشاک کشور را تحت شعاع قرار داده که در مقایسه با سال ۹۷ روند کاهشی داشته است.
قدیری با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۸ تولید پوشاک ۲۰ درصد افزایش داشت گفت: سال گذشته ۸۰ هزار تن پنبه وارد شد که در مقایسه با سال قبلتر از آن که ۱۰۰ هزار تن وارد شده بود تولید کاهش داشته است.
دبیر اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: زمانیکه جلوی واردات مواد اولیه گرفته شود، از آنجاییکه سرانه مصرف کم نمیشود بنابراین واردات مواد اولیه و پوشاک یا باید از مبادی غیر رسمی (قاچاق) صورت بگیرد یا اینکه از طریق تولید داخل نیاز کشور تامین شود.