همراهی کشورهای اکو در نمایشگاه نخ و نگاه هیما

جامه پوش: همراهی کشورهای عضو اکو در این دوره از نمایشگاه اتفاق مبارکی است و هنرمندان شاخص بسیاری در این بخش بدون داوری اولیه با آثارشان به نمایشگاه راه پیدا کرده‌اند که در حال حاضر بیشترین آثار این بخش از کشورهای تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان ارسال شده است.

زهرا عرب علیدوستی مدیر دومین نمایشگاه نخ و نگاه هیما درباره جزئیات برپایی این رویداد گفت: نخستین دوره نمایشگاه نخ و نگاه هیما در سال گذشته از 20 مردادماه تا اول شهریورماه با همکاری پژوهشکده هنرهای سنتی و گروه هنرهای سنتی و صناعی هیما در فرهنگسرای نیاوران برپا شد که البته پیش از آن نیز برپایی دو نمایشگاه مشابه در سطح ملی را شاهد بودیم.

وی افزود: به دلیل استقبال درخور هنرمندان و پس از برپایی نشست بررسی دوره نخست این رویداد، شناسایی افراد متخصص و بهره‌مندی از حضور این افراد در زمینه آموزش، حمایت از هنرمندان و همچنین فراهم آوردن زمینه فروش آثار آنها به سراغ برپایی دوره دوم رفتیم؛ از آبان ماه سال گذشته کار را به عنوان مدیر دوره دوم و در کنار جمعی از دوستانم آغاز کردم، دبیرخانه و هیئت اجرایی مشخص و بانک اطلاعاتی تشکیل شد؛ همچنین در گروه واتساپی، فرایند آموزش کلید خورد و در صفحه اینستاگرام مصاحبه با هنرمندان را پیش گرفتیم.

عرب علیدوستی با اشاره به اینکه در دوره اول، رویکرد اصلی، دوخت‌های سنتی بود اما در دوره دوم پیوند میان دوخت‌های سنتی و طراحی لباس را مد نظر قرار دادیم، اذعان داشت: از جمله چالش‌های ما این بود که گروه‌های فعال در زمینه طراحی لباس با دوخت‌های سنتی و همچنین گروه دوخت‌های سنتی با مقوله طراحی لباس تا اندازه‌ای نا آشنا بودند و چه بسا ویروس کرونا به عنوان یک پدیده نوظهور تأثیرات مشهودی را در هر دو زمینه گذاشته بود.

وی با تأکید بر اینکه بنا داریم این رویداد به شکل سالانه برگزار شود و شرایط مساعد در راستای برگزاری هر چه بهتر آن فراهم آید، بیان کرد: رشته دوخت‌های سنتی رشته‌ای مظلوم است و بعضاً به دلیل دور افتادن بسیاری از هنرمندان این عرصه از فرصت‌های جشنواره‌ای و نمایشگاهی، آنگونه که باید شناسایی افراد فعال در آن به درستی انجام نشده است.

عرب علیدوستی درباره کمیت آثار رسیده به این دوره گفت: در مجموع 400 شرکت کننده و 900 تصویر شامل 110 نفر در بخش طراحی لباس با 240 تصویر و 290 شرکت کننده در بخش دوخت‌های سنتی با 660 تصویر در این دوره حضور یافتند و طی روزهای 19 مردادماه در بخش طراحی لباس و 20 مرداد در بخش دوخت‌های سنتی و بر اساس آئین نامه داوری، داوری آثار در مرحله نخست به انجام رسید.

این هنرمند تصریح کرد: رونمایی از یک لباس سفارشی و اثری فاخر در زمینه زردوزی، برپایی 5 کارگاه آموزشی در زمینه‌های پته‌ دوزی، بخارا دوزی، سکمه دوزی، شیرازه دوزی و ابریشم دوزی و دو نشست تخصصی در زمینه طراحی لباس و دوخت‌های سنتی از جمله برنامه‌های حاشیه‌ای این رویداد خواهد بود.

او افزود: آثار رسیده از سوی اساتید درجه یک در مرحله نخست داوری نمی‌شوند در حالی که هر کدام از این اساتید می‌توانستند 5 اثر را به دبیرخانه ارسال کنند.

مدیر دومین نمایشگاه نخ و نگاه هیما در ادامه اذعان داشت: با برخی مجموعه‌داران در زمینه دوخت‌های سنتی با دارا بودن آثاری کم‌نظیر در ابعاد جهانی و همچنین پارچه‌های نفیس نیز رایزنی شده که تاکنون 3تن از این افراد برای همراهی با نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند. این بخش دارای ابعاد پژوهشی بسیار زیادی است و می‌توان با تکیه بر اصالت نقش مایه‌ها در دوخت‌های سنتی و سایر هنرهای سنتی و حتی هنرهای معاصر به موضوع طرح، نقش، مواد و مصالح مورد توجه شود.

دومین نمایشگاه نخ و نگاه هیما با همراهی جمعی از هنرمندان فعال در زمینه دوخت‌های سنتی و طراحی لباس به همت گروه هنرهای سنتی و صناعی هیما و با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو از 19 تا 30 شهریورماه در فرهنگسرای نیاوران برپا خواهد شد.

تا کنون داوری مرحله نخست بالغ بر 900 تصویر رسیده در بخش‌های دوخت های سنتی شامل انواع سوزن‌دوزی‌ها، قلاب‌دوزی‌ها و لباس اقوام و همچنین بخش طراحی لباس به انجام رسیده و دبیرخانه نمایشگاه در حال بررسی اصل آثار برگزیده در مرحله نخست داوری است.

منبع:هنرآنلاین

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید