نقش 3 زن در افتضاح لباس کاروان المپیک
جامه پوش: ماجرای لباس کاروان ایران در المپیک هنوز هم با سر و صدای زیادی در جریان است. هرچند مسئولان کمیته اعلام کردند که این لباس ها را کنار می گذارند و با گرمکن در رژه حاضر می شوند اما این پایان ماجرا نیست.
یکی از مهمترین مسائل این است که طی چه روندی این لباس انتخاب شده و پای چه کسانی در میان است. گزارش زیر در روزنامه همشهری، به صورت تلویحی افرادی را با ایما و اشاره معرفی می کند که در افتضاح رخ داده نقش آفرینی کردند.
شنبهشب در فرودگاه از لباس کاروان ایران در بازیهای المپیک توکیو رونمایی شد. طبق معمول چند دوره گذشته بازیهای المپیک، واکنشها به طراحی، رنگ و دوخت لباسها مثبت نبود. در صفحههای مجازی، طراحی لباس ورزشکاران بهخصوص لباس زنان به سوژه طنز تبدیل شد.
مسئولان کمیته ملی المپیک مسئولیت طراحی لباس کاروان را اینبار به کارگروه مد و طراحی وزارت ارشاد سپردند. این کارگروه برای طراحی فراخوان داد و در پروسه چندماهه چند طرح برای لباسها انتخاب شدند اما آیا لباسهایی که به تن ورزشکاران است، همان طرح برگزیده است؟ جوابی که نزدیکان به کمیته ملی المپیک به این سؤال میدهند منفی است.
دیروز بعد از انتقادهایی که به طراحی لباسها شد، گفته شد کمیته ملی المپیک نقش چندانی در انتخاب طرح نداشته است و این مسئولان وزارت ورزش بودهاند که انتخاب نهایی را انجام دادهاند. حتی شایعه شد برگزارنشدن مراسم رونمایی بهدلیل اختلاف این دو نهاد بوده است.
اما یک فرد نزدیک به کمیته ملی المپیک این شایعه را رد میکند. او میگوید ۳زن طرح انتخابشده را تغییر دادهاند: «لباس زنان را یکی از بهترین مزونهای ایران طراحی کرده است. طرح اولیه هم خیلی زیبا بود اما مشکل این بود که ۳نفر از زنان که مسئولیت دارند، ایرادهایی به طرح گرفتند. مثلا اینکه قد مانتو ۲۰سانتیمتر بلندتر شد. یا مدل مقنعه عوض شد و…
این زنان چه کسانی هستند؟ گفته میشود ۲نفر از این زنان در ورزش مسئولیت دارند و یک نفر از آنها نماینده مجلس است. سؤال این است که اگر این نفرات ملاحظاتی را برای نوع پوشش لباس داشتهاند، چرا قبل از طراحی مطرح نکردهاند؟ تصاویری که از طرحهای برگزیده منتشر شده است، نشان میدهد طرحهای بهتری هم نسبت به طرحی که انتخاب شده، بودهاند. اما اینکه چرا یکی از ضعیفترین طرحها انتخاب شده، سؤال بیجوابی است.
۲برند ایرانی، لباسهای کاروان را تهیه کردهاند. زاگرسپوش کتوشلوار مردان را طراحی کرده و دوخته است و ملاندموژ هم لباس زنان و لباس ورزشی مردان و زنان را. نظر بعضیها این بود که چرا از برندهای خارجی برای تهیه لباس دعوت نشد.
نزدیکان به کمیته ملی المپیک میگویند ۳برند آمریکایی، آلمانی و چینی به ایران پیشنهاد داده بودند با تخفیف لباسهای کاروان ایران را تهیه میکنند اما پیشنهادهای آنها پذیرفته نشد. کار طراحی و دوخت لباسها به شرطی به برندهای ایرانی واگذار شد که همه هزینهها از طراحی، تهیه پارچه تا دوخت با خود آنها باشد و کمیته ملی المپیک هزینهای را نپردازد. دلیل مهمتری که برای انتخاب برندهای ایرانی وجود داشت، استفاده از تولیدات داخلی بود.