اجاره لباس برای مهم ترین شب زندگی
جامه پوش: این روزها هزینههای عروسی به حدی بالا رفته است که به گمان همه بخشهای مرتبط با این جشن سود زیادی به دست میآورند. مخصوصا بخشهایی غیرقابل حذف مثل لباس عروس که باید برای مراسم در نظر گرفت. در حال حاضر خرید لباس عروس یک هزینه اضافه است و خیلی از افراد که فقط به دنبال شاد بودن در یک شب هستند، اصلا سراغ خرید این لباس پرزرق و برق نمیروند. به جای آن گزینه اجاره را انتخاب میکنند. اما اجاره لباس عروس برای مزون دارها و فعالان این حوزه دردسرهای زیادی دارد.
برخی تصور میکنند که شغل اجاره لباس عروس آسان، بیدردسر و دارای درآمد زیاد است. اما اینطور نیست. اگر پای صحبت یکی از مزوندارها بنشیند، متوجه سختی کار و مسائل زیاد آن خواهید شد. خوب در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که عروس خانمها به مزون مراجعه میکنند، لباس موردنظرشان را انتخاب میکنند و سپس قرارداد اجاره میبندند. بعد از انعقاد قرارداد، لباس مرتب و تمیز به عروس تحویل داده میشود و او بعد از مراسمش، در اسرع وقت آن را تحویل میدهد. اما اینطور نیست!
برای تحویل لباس به همان تمیزی که تحویل داده شده قرارداد منعقد میشود و مدارک شناسایی و سفته نیز گرفته میشود. ولی بعضی افراد شیطنت میکنند و لباس را تحویل مزون دار نمیدهند. در چنین حالتی مزون دار باید سراغ مطالبه حق خود به صورت قانونی برود. شاید تصور کنید که مزون دارها در این خصوص سخت گیری میکنند. شاید اگر مزون دارها یک مقدار با عروس و داماد مدار کنند، آنها لباس را به موقع تحویل بدهند. اما تجربه مزون دارها میگوید، خیلی از زوجها به عمد چنین کاری را انجام میدهند و تصور میکنند مزون دار برای گرفتن حق و مالش سراغ قانون نمیرود. تصوری که کاملا اشتباه و نادرست است. به هر حال این لباسها سرمایه مزون دارها هستند و عدم تحویل آنها به معنای گرفتن سرمایه صاحبان آنها به ناحق است.
این یک مورد از دردسرهای اجاره لباس عروس است. بعضی به جای تحویل لباس عروس اصلی، یک نوع فیک و متفاوت را داخل جعبه میگذارند و پس میدهند.دبعضی هم نظم و سلیقه در نگهداری لباس عروس امانتی ندارند و به بدترین شکل ممکن و با خرابی و پارگی و کثیفی لباس را به مزون دار تحویل میدهند. همه این کارها هزینه اضافه برای مزون دارها دارد.
درآمد اجاره لباس عروس خوب است؟
با این وجود درآمد اجاره لباس عروس کم نیست. متوسط درآمد مزونهای باسابقه از این راه به 150 میلیون تومان میرسد. اما این خالص درآمد مزوندارها نیست. اگر هزینه مربوط به خرابی لباسها، تحویل آنها به خشکشویی، هزینه حمل و نقل از سمت خیاطی یا کشورهای خارجی به مزون، قیمت پارچهها و دستمزد خیاطان را کم کنیم، درآمد خالص مبلغ کمتری خواهد شد.