نفس‌های آخر صنف پوشاک در پاندومی کرونا

صنف پوشاک یکی از آسیب پذیرترین بخش‌های اصناف است که با آمدن پاندومی کرونا، ضربه‌ای مهلک بر پیکره آن وارد شد و بیشتر فعالان این صنف را مجبور به تعطیلی واحد‌ها کرده است.

واحد‌های صنفی پوشاک بیرجند به دلیل تعطیلی‌های ستاد ملی کرونا و عدم حمایت دولت، در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفته و خسارت‌های بسیاری دیده اند.

تعطیلی ۱۰ روزه واحد‌های صنفی بار دیگر خطر ورشکستگی را بیخ گوش صنف پوشاک قرار داده و در صورتی که دولت به این قشر آسیب پذیر کمک نکند، شرایط برای فعالیت این صنف بدتر خواهد شد.

انبوه بدهی‌ها

محمودی از فعالان صنف پوشاک که با همه گیری کرونا مجبور به تعطیلی مغازه و خانه نشینی شده است می‌گوید: برای ایام عید ۲۰۰ میلیون تومان جنس خریدم، اما در روزهای پایانی سال بازار رونق نداشت و فروش نرفت امروز هم که با اعلام ستاد ملی کرونا مغازه ام را تعطیل کرده ام و کلی جنس و بدهی روی دستم مانده است!

او با گلایه از وعده‌های توخالی مسئولان افزود: دولت وعده تسهیلات برای کسبه در وضعیت بیماری کرونا را داد، من هم نام نویسی کردم اما نمی دانم چرا تسهیلات به من تعلق نگرفت و هیچ کس هم پاسخ درستی در این زمینه نمی دهد.

فروشنده دیگری که تا ۴ ماه پیش در بازار بیرجند برای خودش برو بیایی داشت نیز می‌گوید: بیشتر هم صنفی‌های من با آمدن کرونا ورشکست شده اند و عملا این بازار از رونق افتاده است.

او بیان می‌کند: بیشتر فعالان صنف پوشاک مستأجر هستند و اجاره بهای بسیار بالایی را پرداخت می‌کنند، متأسفانه با تعطیلی‌های کرونایی، دولت تاکنون تنها یک وام ۶ میلیون تومانی به ما داده است و هیچ حمایتی دیگری نکرده آن مبلغ ناچیز هم صرف بدهی‌های مان به شهرداری و پاس کردن چک‌های برگشتی شد.

محمدی از دیگر فعالان صنف پوشاک که با دغدغه پاس کردن چک هایش روز‌های بی رونق پوشاک را سپری می‌کند از ناتوانی در پرداخت اجاره مغازه می‌گوید و بیان می‌کند: از همین الان غصه‌ روی هم جمع شدن قسط‌ها و برگشت خوردن چک هایم را دارم، واقعا مانده ام چکار کنم دولت باید فکری به حال ما بکند و تسهیلات بیشتر با سود کم تری در اختیار واحدهای صنفی قرار دهد تا حداقل توان پرداخت بدهی هایمان را داشته باشیم.

بیکاری ۸۰۰ فعال صنف پوشاک در بیرجند

کرونا شرایط را برای ادامه فعالیت صنف پوشاک به قدری سخت کرد که فعالان این بخش در نتیجه حمایت‌های کم دولتی، کرکره مغازه هایشان را پایین کشیدند و بیکار شدند.

اسماعیل زاده رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک بیرجند می‌گوید:۳۵۰ واحد صنفی پوشاک به دلیل شیوع کرونا در بیرجند تعطیل شده اند که ۱۶۰ واحد از این تعداد مربوط به فروردین ماه امسال است.

او با اشاره به اثرات زیان بار ورشکستگی صنف پوشاک بر تعطیلی سایر واحد‌ها بیان می‌کند: رونق خیاطی‌ها و تولیدی‌های پوشاک وابسته به فروش آنهاست که با ورشکستگی صنف فروشندگان پوشاک، ۱۵ واحد صنفی خیاطی در بیرجند تعطیل شده اند و کارشان را از دست داده اند.

حمایت‌های بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی فقط در حد حرف

۳۲ هزار واحد صنفی در خراسان جنوبی فعال است که در روزهای کرونا، تسهیلات دولتی تنها به ۲ هزار واحد صنفی تعلق گرفت و بقیه واحد‌ها به دلیل داشتن چک‌های برگشتی و نداشتن ضامن موفق به دریافت این تسهیلات نشدند.

پناهی یکی از فعالان صنف پارچه فروش بیرجند می‌گوید: کسبه و بانک دو حلقه متصل به هم هستند، در شرایطی که ما را مجبور به تعطیلی کرده اند، چرا بانک‌ها تسهیلات بلندمدتی نمی‌دهند تا چک‌هایمان برگشت نخورد.

او افزود: از مالیات و بیمه انتظار داریم در این شرایط سخت حداقل ۱۰ درصد تخفیف برای ما قائل شوند تا در این روز‌هایی که هیچ درآمدی نداریم، دوام بیاوریم.

اسماعیل زاده رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک بیرجند نیز در زمینه حمایت‌های کم دولت می‌گوید: بیکاری فعالان صنفی خراسان جنوبی که تا پارسال ۶ هزار نفر بود هم اکنون به ۸ هزار نفر رسیده است و صنوف در این شرایط با بالا بودن کرایه مغازه، حقوق کارگران و پرداخت مالیات و عوارض شهرداری دیگر قادر به ادامه فعالیت نیستد.

او تأکید می‌کند: دولت باید با دادن وام‌های بلند مدت و بخشودگی مالیاتی، به رونق دوباره صنف پوشاک کمک کند و حمایت‌ها فقط در حد حرف باقی نماند.

به گفته فعالان صنف پوشاک بیرجند، بخش زیادی از پوشاک نوروزی روی دست فروشندگان مانده است و تعطیلی‌های کرونایی دومین ضربه را بر این صنف وارد کرده است.

فعالان صنف پوشاک می‌گویند حاضر به همراهی با محدودیت‌های کرونایی هستیم، اما به شرط اینکه دولت هم با کمک‌های ویژه جلوی ضرر و زیان بیشتر را بگیرد و بانک ها، بیمه و مالیات نیز مشکلات مان را دوچندان نکنند.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید